Alumínium pizzalapát fa nyéllel, fatüzelésű kemencékben való használatra tervezve.
120 cm hosszú fa nyél: hideg fogantyú, amely elkerüli az égési sérülések kockázatát; erős markolat a nagyobb stabilitás érdekében; csúszásmentes fogantyú.
Hosszú fogantyú, amely lehetővé teszi a pizzák könnyű és biztonságos elhelyezését a nagyméretű sütőkben.
Biztonságos és kényelmes használat.
Vastag alumínium lapát: jó deformációállóság.
2 lapátforma elérhető:
– Kerek lapát (ref. 7291.40): Ø 40cm.
– Négyszögletes lapát (ref. 7293.31): 31x31cm, ideális flamenküche-hez.
Ápolás: kézi mosás.
A perforált és a nem perforált pizzalapátokról: A perforált pizzalapát és a nem perforált pizzalapát közötti vita olyan, mint a pizza, amin ananász van – mindenki állítja, hogy az övé a legjobb és az igazi, de senki sem tud igazán egyetérteni. A nem perforált pizzalapát egy olyan eszköz, amivel mintha egy kis pizzasimogatást végeznél. Óvatosan alájuttatod a pizza alá, mintha csak suttogva mondanád: “Ne félj, drágám, minden rendben lesz.” A pizzalapát a megbízható barátod, aki sosem hagy cserben. A pizza sül, és az eredmény egy olyan étel, amiben minden íz tökéletesen eloszlik, olyan összhangban, mint egy harmóniakórus. De aztán itt van a perforált pizzalapát, amit néha “légipizzalapátnak” is hívnak. Ezzel az eszközzel olyan vagy, mint egy repülőtéri irányító, aki vezényli a repülőket. Azok a lyukak a pizzalapon olyanok, mint a repülőgépeknek a leszállópályák – azzal a különbséggel, hogy itt a pizzadarabok a célhoz érnek. Ahogy a pizzát a sütőbe teszed, hallod, ahogy a perforált lapát suttogja: “Légy szabad, pizzám, szállj a gasztronómia magasabb szférájába!” Az eredmény egy olyan pizza, amiben mindenki megtalálja a saját ízvilágát, és mindenki elégedett. Szóval, nem perforált vagy perforált pizzalapát – mindegyiknek megvan a maga bája és előnye. A lényeg, hogy mindkettővel készült pizzát imádni fogod, mert a pizza mindig jó buli, függetlenül attól, hogy milyen lapáttal készült!